Aldi Squires Gate, Blackpool

This new build development took place on a live retail park on the outskirts of Blackpool. Before works commenced asbestos was removed from 5 existing units prior to them being demolished by ourselves.

Our challenges on this development included, tidal ground conditions, existing mains services in the vicinity of our works and a potential of unexploded wartime ordnance at shallow or deep depth level which affected our approach to piled foundations and involved employment of a specialist UXB service provider.

Concrete driven piles with a concrete ring beam and suspended concrete floor slab were installed to support the construction of the new 12,000sqft steel framed retail unit.
The external façade comprised of a mixture of facing brick, curtain wall glazing, cladding to the perimeter and a pitched cladded composite panel roof. The entrance and trolley storage area have a glass canopy and pedestrian areas were paved.

Internally, we installed division walls creating an amenity area together with a fridge store and warehouse to the rear of the retail area.

Our works also comprised the installation of a dock leveller to the loading bay and a concrete service yard to the rear of the unit for deliveries, together with customer car parking and soft landscaping areas to the front of the store.

Contract Period 28 weeks
Contract Sum £2.1 million
Form of Contract JCT Design and Build
Client Land Securities
Employers Agent Projex Building Solutions
Architect The Harris Partnership
Engineer BWB Consulting Ltd
QS Projex Building Solutions

← Back to Projects

Working with and for CPUK will be a pleasure!